Изправят на съд шофьор убил жена при катастрофа, докато отивал на врачка

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 27-годишен шофьор, който причинил катастрофа, при която загинала жена, а спътничката и била тежко ранена.

Обвинението срещу Мирослав В. е за това, че на 16 май миналата година предизвикал произшествие на кръстовище в землището на свищовското село Горна Студена. При управление на лек автомобил "Хюндай Купе", движейки се за село Карайсен със скорост от 77 км/ч, нарушил правилата за движение по пътищата, като не спрял на пътен знак "стоп", отнел предимството на влекач "Рено Магнум" с прикачено полуремарке, управляван от Христо Я. При последвалия сблъсък по непредпазливост причинил смъртта на Нарлен Ч. /24/ и средни телесни повреди на 49-годишна жена.

В злополучния ден Мирослав В. пътувал от Свищов за село Карайсен, за да посети гледачка. В автомобила били пострадалата Нарлен Ч. с която били приятели от деца и нейната майка.

"При пътнотранспортно произшествие били причинени тежки травматични увреждания на пътниците в лекия автомобил - Шукран Ч. и на водача, а возещата се отпред в дясно - Нарлен Ч. починала", пише в обвинителния акт.

За времето от придобиване на правоспособността си като водач на МПС през 2007г., до датата на катастрофата Мирослав В.няма нарушения по Закона за движението по пътищата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право