Живей Активно! завладява Варна на 10-ти юли

Най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот кани варненци на спортно приключение

На 10 юли 2016 г. Нестле България с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Община Варна, Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Тити Папзов, Евгени Иванов-Пушката, Владо Николов и много други ще дадат официален старт на варненското издание на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот. Те ще поведат десетки хиляди на поход под мотото „По-добри заедно!“

Начало на активния ден на открито ще бъде дадено точно в 10:00 часа, когато ще стартират четири паралелни похода. От Пантеона до Слънчевия часовник, заедно с Тити Папазов ще тръгне велопоход за всички любители на колоезденето. Тереза Маринова ще придружи варненци на сутрешен крос от Аквариума, а от Община Варна с ролери и скейт ще стартира Ангел Ковачев. Евгени Иванов-Пушката и Йордан Йовчев ще поведат пешеходен поход и поход за хора с увреждания и параспортисти от Севастопол до Слънчевия часовник. Четирите лъча ще се съберат на входа на Морската градина (Слънчевия часовник), където на официална церемония ще бъде даден старт на ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2016 във Варна.

През целия ден край морето ще бъдат организирани десетки семейни игри, канго джъмпс, сърф, кану, стенд-ъп педал борд, катерене, танци, художествена гимнастика, водна топка, активности за домашни любимци и много други. Активностите на сцена „Раковина“ ще започнат в 8.30 часа с йога за малки и големи. В 11.00 на плаж „Рапонги“ Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов ще организират турнир по волейбол, а Йордан Йовчев – акробатика и гимнастика. На плажа ще има още уроци по подводно гмуркане, демонстрации по оказване на първа помощ от БЧК и уроци по уейкборд. Всички фенове на баскетбола ще могат да се включат в игра с Тити Папазов в двора на Варненската търговска гимназия.

Сантра, Дивна, Играта, Лео, Павел и Венци Венцще се включат в музикален маратон с начален час 18:00 ч. на входа на Морската градина (Слънчевия часовник), който ще бележи финала на активния ден в града.

През 2016 г. Живей Активно! ще зарадва с нови вълнуващи спортни приключения Варна, Бургас, София и Пловдив, в партньорство с местните общини.

Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО! могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (https://www.jiveiaktivno.bg).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини