Катастрофа между два тира и три леки автомобила по пътя Русе-Бяла се размина без пострадали

Катастрофа между два тира и три леки автомобила затвори частично пътя Русе-Бяла в участъка преди разклона за Тръстеник. По чудо тежкият инцидент се е разминал без пострадали, предаде БГНЕС.

Катастрофата е станала около 11 часа на участък след баир, където изпреварването е забранено. Турски тир, превозващ извънгабаритен товар, е попаднал в задръстване и е намалил скоростта си. Непосредствено зад него са се движили два румънски автомобила – „Ситроен“ и „Опел“. Шофьорите са карали с висока скорост и не са успели да намалят навреме, при което френската кола се е ударила в камиона, а немската в нея. Зад тях е имало български ТИР, който на свой ред удря „Опел“-а отзад, и двата леки автомобила остават смачкани между камионите.

Верижно в тира се блъска трети румънски автомобил – „Опел“. По чудо при инцидента няма пострадали хора. В единия автомобил е пътувало малко дете, което се е разминало със силна уплаха. Щетите са само материални, причините за инцидента се изясняват. Заради катастрофата движението се извършва само в едната лента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини