Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Капсули лечебна марихуана едва не убиха болен мъж

41-годишен варненец оцеля на косъм, след като решил да се лекува с канабис, съобщи началникът на клиниката по токсикология във Военноморска болница доц. Снежа Златева. Мъжът страдал от амиотрофична латерална склероза, заради която имал лека пареза на ръцете. Потърсил лек в медицинската марихуана, като си поръчал по интернет капсули за пиене и за ректално приложение.

Още след първата доза, която приел според указанията, обаче се наложило спешно да бъде откаран в болница. Постъпил там в тежко състояние – дишането му било увредено, не можел да говори, имал мускулна парализа и изпаднал в колапс. След денонощие реанимация бил върнат към живота. Токсико-химичен анализ на капсулите показал, че те са приготвени от растителна марихуана с висока концентрация на активно вещество.

“Няма медицински показания, при които канабисът да е полезен. Напротив, той атакува най-силно имунната система, а при болни хора ефектът направо може да е фатален. Затова съм категорично против идеите за легализиране на лечебната марихуана”, категорична бе доц. Златева. Това е вторият за последния месец случай, в който токсиколозите спасяват живот след отравяне с хапове, поръчани по интернет.

Преди десетина дни в клиниката лекували 17-годишно девойче, опитало да сложи край на живота си с поръчани чрез сайт сънотворни. За случая е уведомена полицията, уточни доц. Златева.