На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

ДСБ и БСП награбиха “ан блок” Община Пловдив за Транспортния проект

От левицата призоваха прокуратурата да се самосезира за скандала

ДСБ и БСП награбиха “ан блок” Община Пловдив заради “безотговорни действия при изпълнението на Транспортния проект”, като от левицата в града под тепетата дори поискаха прокуратурата да се самосезира по скандала.

От БСП настояват и за извънредна сесия на местния парламент и създаване на временна комисия, която да разследва сагата със стартирането на електронните системи, токовия удар, смяната на монтажния екип от испанската фирма изпълнител “ИНДРА СИСТЕМАС”, прибрала около 20 млн.лв. за калпаво свършена работа.

Към местните критици на кмета Иван Тотев и екипа му във вторник се присъедини и “тежката артилерия” на ДСБ в лицето на депутата Атанас Атанасов. Той пристигна в Пловдив за извънреден брифинг с новия градски лидер Йордан Иванов и да оповести публични данни от АОП (Агенцията за обществени поръчки).

Според тях Община Пловдив е разплатила неправомерно 8 154 192,50 лв. на фирма “ИНДРА СИСТЕМАС” за изграждане, внедряване и поддръжка на системата за управление на градския транспорт, като така сама си е вързала ръцете и не може да потърси неустойка от 81 541 лв. дневно за забавянето на изпълнението на проекта (по 0.5% на ден от стойността на целия договор) с краен срок 15 февруари 2016 г. Общата сума, за която общината е можела да претендира като неустойка, е 4 892 515 лв. (30% от стойността на договора), но с обявяването на работата за свършена в срок с писмо до АОП от 28 януари 2016 г., е отпадала възможността за предявяване на такава претенция, макар че системата не функционира и към днешна дата.

“Ако кметът Тотев не реагира своевременно и адекватно, ние сме в готовност да предприемем действия на национално ниво чрез нашите народни представители”, декларират от ДСБ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.