Калфин: Пътищата за обединение на левицата при всички случаи минават през президентските избори

"Пътищата за обединение на левицата при всички случаи минават през президентските избори." Това коментира Ивайло Калфин, заместник-председател на ПП АБВ по време на пресконференция в централата на партията.

"Това, че АБВ е търсен партньор за членовете на БСП, мисля, че беше ясно. Само на някои хора от ръководството не им беше ясно, защото се страхуват от това. Вероятно това нещо ще излезе в референдума на БСП. Това е нормалната политика, за която ние в АБВ настояваме от много време – за диалог, за сътрудничество, а не за размяна на удари", коментира Калфин.

"Много по-лесно, особено, когато имаш фаворит, когато имаш много силен противник, идват аргументите за това, че ако искаш да спечелиш тези избори, трябва да го направиш във възможно по-широка коалиция с възможно по-широко участие. Надали някои, в която и да е партия си прави илюзиите, че ако излезе със собствен кандидат срещу ГЕРБ, ще има някакви шансове, отколкото, ако действително се появи широка коалиция. Така че сега е политическият момент и за това проявяваме изключително дебели нерви да седим и да слушаме всякакви коментари в името на това действително да потърсим общ език. Той минава през диалог и разговори по принципни теми, а не през извинения", подчерта още зам.-председателят на АБВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика