Конституционният съд на Молдова отстрани временно президента Игор Додон

29-годишен е мъжът, убит от пиян водач в Търново

КАТ с щанд на Пловдивския панаир Полицаите ще помагат документите за регистрация на закупените от изложението автомобили

Всички селски училища в Търговищко са с маломерни паралелки

Добрич празнува на 25 септември като град на бойната слава

Лидерите като музи за народа Любовта на масите плавно прелива в изкуство

​Пътна полиция: Шофирайте внимателно, интензивен е трафикът към столицата

Пожар горя в училище в Русе, няма пострадали

Mакедонският външен министър: Пътят към ЕС и НАТО минава през договора с Гърция за името

Апаш обра магазин в Лом, взе и личната карта на търговеца

Цветанов: България подкрепя засилване на ролята на ОЛАФ съвместно със стартирането на работата на Европейската прокуратура

Моника Белучи, Карла Бруни-Саркози и Изабела Роселини дефилираха за „Долче и Габана”

Гърция продава древни паметници от Минойската цивилизация

Кирилицата обърквала чуждите туристи по морето

ЕК предава Полша на Съда на ЕС заради заплахи за върховенството на закона

58-годишен и 4 двойки близнаци кандидатстват в ШУ

Мъж на 58 г. е най-възрастният кандидат-студент в Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“ в тазгодишната кампания по приема. Това съобщиха от Центъра за кандидатстудентска дейност. Във вторник беше първият ден за редовни кандидатстудентски изпити във висшето училище. Явиха се 189 души. Голяма част от кандидатите за ВУЗ-а вече са положили изпити в предварителните дати, някои кандидатстват с оценките от матури, от престижни състезания и олимпиади.

Доайенът кандидат-студент също се явил на предварителната изпитна сесия. Той е учил в Шумен на младини специалност История, но прекъснал. Сега отказал да възстанови студентски права и решил пак да полага изпит. Изкарал е отлична оценка 5,50 на теста по история и вече се е записал в специалност „История и турски език“.

Най-младият кандидат-студент пък е 17-годишно момиче, което е завършило средно образование в Молдова. Сред мераклиите да се обучават в Шуменския университет тази година са и четири двойки близнаци.

Най-голям е интересът към специалността Социални дейности, отчитат от Центъра за кандидатстудентска дейност. Следват Предучилищна и начална училищна педагогика, Начална училищна педагогика с чужд език, Английска филология, Туризъм, Икономика и Растителна защита. Момиче от региона поставя истински рекорд – изредило е в документите за кандидатстване 14 специалности.

На 8 юли в Шуменския университет отново има редовни изпити. От ВУЗ-а удължиха приема на документи на кандидат-студенти до 9 юли включително.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.