58-годишен и 4 двойки близнаци кандидатстват в ШУ

Мъж на 58 г. е най-възрастният кандидат-студент в Шуменския университет "Еп. Константин Преславски" в тазгодишната кампания по приема. Това съобщиха от Центъра за кандидатстудентска дейност. Във вторник беше първият ден за редовни кандидатстудентски изпити във висшето училище. Явиха се 189 души. Голяма част от кандидатите за ВУЗ-а вече са положили изпити в предварителните дати, някои кандидатстват с оценките от матури, от престижни състезания и олимпиади.

Доайенът кандидат-студент също се явил на предварителната изпитна сесия. Той е учил в Шумен на младини специалност История, но прекъснал. Сега отказал да възстанови студентски права и решил пак да полага изпит. Изкарал е отлична оценка 5,50 на теста по история и вече се е записал в специалност "История и турски език".

Най-младият кандидат-студент пък е 17-годишно момиче, което е завършило средно образование в Молдова. Сред мераклиите да се обучават в Шуменския университет тази година са и четири двойки близнаци.

Най-голям е интересът към специалността Социални дейности, отчитат от Центъра за кандидатстудентска дейност. Следват Предучилищна и начална училищна педагогика, Начална училищна педагогика с чужд език, Английска филология, Туризъм, Икономика и Растителна защита. Момиче от региона поставя истински рекорд - изредило е в документите за кандидатстване 14 специалности.

На 8 юли в Шуменския университет отново има редовни изпити. От ВУЗ-а удължиха приема на документи на кандидат-студенти до 9 юли включително.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини