Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

72% от активистите на БСП искат коалиция за президентските избори, половината от тях – с Първанов или Дончева. Нинова ги кани на преговори

Явяване на БСП в коалиция с други партии на президентските избори искат 72% от гласувалите във вътрешнопартийното допитване, самостоятелно – 23 %, да се подкрепи друга партия – 0,56 %, 3,14 % искат БСП да подкрепи независим кандидат.

Коалиция с партиите от „БСП лява България“ искат 84% от членовете на БСП, с АБВ – 52%, с Движение 21 – 49%, с други партии в ляво 37%, с ВМРО – 36%, с “Атака” – 32%, с НФСБ – 23%, с ДПС – 13%.

Това сочат резултатите от т.нар. референдум за президентските избори, в който са участвали 72,45% или 72 382 от членове на партията.

“Резултатите, най-общо казано, ни дават мандат за обединена левицата в коалиция заедно зад една обща президентска двойка, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от “Фокус”.

Нинова благодари на структурите на партията за перфектната организация, на членовете, които са гласували, на актива на „Позитано“ и на Централната избирателна комисия в партията и на общинските комисии.

„Постигнахме много висока активност в това гласуване“, каза тя и посочи, че то е легитимно. Според Нинова такива допитвания ще станат практика в партията. „Това показа едно друго отношение към нашите членове и те го оценяват. Отнесоха се много сериозно“, добави Нинова.

“Стартираме конференциите вече за номинации на имена, за издигане на кандидатури. Те трябва да свършат до края на юли“, обясни лидерът на БСП и посочи, че се започват и разговори с другите партии.

„Отправяме покани днес към АБВ, Движение 21, ВМРО и другите партии в ляво от понеделник за срещи с тях в парламента открито, прозрачно пред вас, разговори с тях за обединението за обща президентска двойка и платформа на тази президентска двойка. Искаме възможно най-бързо да излезем с кандидатите си“, посочи Нинова и заяви, че за разлика от ГЕРБ от БСП не се страхуват, че те ще бъдат охулени. „Смятаме, че колкото по-скоро започне кампанията толкова по-смислена“, добави Нинова.

Лидерът на БСП уточни, че ще предложат на първите срещи проект – суров вариант на платформа, около която според нея трябва да се обединят в ляво.