Аудио-визуалната „Фрактура” навършва 18 години в ефирa на Diema

Аудио-визуалната „Фрактура” на Васко Катинчаров ще отбележи 18 години в ефир със специално издание.

Най-старото телевизионно предаване за рок музика ще отпразнува рождения си ден на 10 срещу 11 юли (неделя) по телевизия Diema. Точно в полунощ ще стартира празничното предаване „18 години Фрактура”.

В продължение на два часа зрителите ще видят избрани знакови моменти от интервюта, които са били излъчвани в шоуто през годините. Ще бъдат припомнени сериозни части от над 100 разговора с групи като Metallica, Behemoth, Slipknot, Machine Head, Dimmu Borgir, Scorpions, Opeth, Nightwish, Korn, Guns ‘N’ Roses, W.A.S.P. и много други.

„Когато правиш нещо, което искрено обичаш, всичко се случва бързо и времето отлита неусетно. Празничното издание „18 години Фрактура” ще бъде със сериозен акцент, като ще бъдат излъчени елементи от емоционални признания на редица големи рок имена. Искам да благодаря на всички, които са подкрепяли и подкрепят предаването”, коментира повода Васко Катинчаров, автор и продуцент на предаването.

Дебютът на „Фрактура” е в края на юни 1998 година с Васко Катинчаров в телевизия ММ, а през май 2010 предаването преминава в ефира на Diema. Това е и най-старото специализирано телевизионно рок шоу в българския ефир.

936 е броят на излъчените до момента предавания, а за 18-те години в ефир феновете са гледали специални интервюта с най-големите световни рок звезди, хиляди клипове, както и стотици репортажи от най-значимите рок събития в страната.

„Фрактура” се излъчва по Diema в неделя от 00:00 ч., като повторението е всеки петък от 00:30 ч.

Празничното издание на предаването ще бъде излъчено в неделя, 10 юли, от 24:00 ч. по Diema.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура