Серия кражби на цветя засече общинска камера в Търговище

Серия масови кражби на цветя от зелените площи в района на площад „Стоян Мавродиев” (пред читалището и библиотеката) в Търговище засече новата камера, която работи в пробен режим от юни 2016 г. Такива посегателства е имало в три поредни дни предния месец, както и в началото на този, съобщиха от Общината.

Извършители са жени на различна възраст, включително и пенсионна. Кадрите с тях са предадени на полицията за идентифициране на лицата. Първоначално ще им бъдат издадени предупредителни протоколи. Спрямо тези, които системно повреждат цветните площи, може да бъдат предприети и наказателни мерки по Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Търговище. Минималната санкция е 50лв.

Както Община Търговище вече информира, от юни започна монтирането на нови 13 камери, които поетапно се включват в системата за наблюдение на града. 10 от тях са от т. нар. трафик и ще следят автомобилния поток и нарушители на входовете на града и кръстовището на „Стария бряст”. Другите 3 са за видеонаблюдение. Две от тях са в района на парка „Борово око”, а третата е монтирана на сградата на БЧК, на площад „Стоян Мавродиев”.

С пускането в действие на новите камери, в системата за видеоконтрол на Търговище, вече ще работят общо 29 такива устройства. Първите 16 бяха поставени миналата година около площад „Свобода” и са част от мерките за опазване на реконструираните пространства. От миналата година досега те документираха кражби на цветя и осветление на шадравана, чупене на пейка и други, припомнят от Общината.

Кадрите от камерите се следят в дежурната Оперативна част на Община Търговище и се съхраняват на две записващи устройства.

Следващата година се предвижда разширяване на системата, която е обезпечена с интернет връзка в целия град чрез 12 антени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини