АБВ: Радваме се, че БСП са готови за разговор, не приемаме условия

"Допитването в БСП показва, че заклеймяването на АБВ е било противопоказно, очевидно. Редовите социалисти не виждат АБВ като опонент, а напротив, разбират, че партията е силен и полезен партньор в ляво". Това написаха от АБВ в декларация по повод резултатите от вътрешнопартийното допитване на БСП за президентските избори.

"Радваме се, че след 2 години в БСП все пак са готови за разговор, но категорично не приемаме тези разговори да са под условие. Изказването на лидера и други представители на ИБ на БСП, че президентът Първанов и Ивайло Калфин не могат да бъдат кандидати на обединената левица е най-малко недомислено и обрича на провал разговорите за обща кандидатура", подчертаха обаче от АБВ.

"Призоваваме разговорите да се водят при ясно зачитане и равнопоставеност на партньорите. Готови сме с нашата платформа на базата на шест месечни дебати и дискусии и имаме идеи, които можем да споделим в разговор с БСП и други партии. Стоим на тезата, че гласовете от левицата няма да са достатъчни за да се смени моделът „Плевнелиев“ и затова призоваваме да се продължи диалогът в центъра и център - дясно. На мнение сме, че имената за евентуална обща кандидатура трябва да станат ясни след сериозно проучване. И те да бъдат достъчно избираеми и приети от българските граждани, а не само от партийните централи", гласи позицията на АБВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика