Каракачанов: Закон за противодействие на тероризма е абсолютно необходим

"Закон за противодействие на тероризма е абсолютно необходим." Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред радио "Фокус".

Той допълни, че ако в законопроектът има притеснителни текстове от Патриотичния фронт първи ще сигнализират за това. Каракачанов уточни, че предстои депутатите да се запознаят със законопроекта, когато бъде внесен в Народното събрание.

"Факт е, че проблемът с тероризма е проблем в глобален мащаб. България е гранична държава с ислямския свят и е един от основните коридори, през който преминават лица, занимаващи се с терористична дейност или свързани с терористични организации. Редно е страната ни да вземе още по-сериозни мерки за сигурност, за да не бъдем изненадани. Законът трябва да бъде такъв, че да не дава възможност на някои органи или служби за сигурност да злоупотребят с него за политически или икономически цели", коментира Каракачанов.

"През следващата седмица ПФ ще внесе предложение за връщане на наборната военна служба", каза още той. Красимир Каракачанов изрази надежда, че идеята ще бъде подкрепена и припомни, че първоначално скептично се е приемало предложението на ПФ армията да участва в охраната на границата, а сега това вече е факт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика