Мистерията с тровене на кучетата в бургаския квартал “Сарафово” се разплита

Почина легендата на “Левски” Павел Панов

Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Красимир Каракачанов: Амбицията ми е докато съм министър да въведем доброволната военна служба

Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

Българските Destiny’s Child изгряха в „Гласът на България“

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

И Карнобат въстана срещу ТПТИ

Общината се присъединява към декларацията от Барселона

Карнобат е третата община в страната, която ще каже “не” на подготвяното Трансатлантическо споразумение за търговия и инвестиции (ТПТИ) между ЕС и САЩ и на аналогичното споразумение с Канада – СЕТА. Това съобщи кметът на общината Георги Димитров. Предложението за присъединяването към Декларацията от Барселона от 22 април ще бъде внесено за разглеждане на предстоящото заседание на общинския съвет. Кметът декларира очакването си за сериозна подкрепа от страна на общинските съветници.

“Подкрепям Декларацията от Барселона и съм против този тип споразумения, защото те облагодетелстват и осигуряват печалби на големите транснационални корпорации за сметка на местния бизнес и обществото”, коментира кметът. Според него “ние не бива да стоим безучастни и трябва да защитим производителите в нашия регион”.

С Декларацията от Барселона Европейския парламент, Европейския съвет и националните правителства се призовават да не подписват СЕТА и се настоява преговорите по ТПТИ да бъдат незабавно преустановени.

“Днес Европа се намира на кръстопът. Кризите, пред които е изправен ЕС, изискват политическо решение. Ние вярваме, че такова решение за Европа е поставянето в центъра на политиките на нейните основни ценности – солидарност, зачитане на свободите и справедливост. Тези споразумения са със съмнителен принос за обществото”, се казва в документа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.