БСП поиска прокуратурата да разследва Транспортния проект на Пловдив

Общинските съветници от БСП в Пловдив скочиха на кмета Иван Тотев заради проваления според тях Транспортен проект и искат насрочване на извънредна сесия на местния парламент или създаване на временна комисия, която да се занимава с проблема.

Социалистите са категорични, че няма място за повече толерантност, тъй като пловдивчани понасят неудобствата, и призоваха прокуратурата да разследва случая. От опозицията нарекоха "пълен цирк" сагата със стартирането на електронните системи, токовия удар, смяната на монтажния екип от испанската фирма изпълнител "ИНДРА" и т.н.

"Като компютърен специалист знам, че ако на един сървър му изгори UPS, към който е свързан, това в най-лошия случай ще доведе до загуба на информация от последния период, който не би трябвало да е повече от 24 часа. Но това не би трябвало да доведе до пълен срив на системата. Несериозно е да се твърди, че спиране на тока причинява такива щети", коментира Йордан Василев, IT специалист и председател на структурата на БСП в район "Източен".

Според него провалът на транспортния проект и то в частта за електронното гласуване е личен крах за кмета Иван Тотев, който също е компютърен инженер.

От БСП упрекват кмета и екипа му, че са изплатили всички фактури за 20 млн.лв. на испанците от "ИНДРА СИСТЕМАС" още на 17 декември 2015 г. и са загубили правото си да изискват компенсации по договора за неизпълнение и забавяне и т.н.

"За да се стигне до окончателно плащане, означава, че най-малкото е имало приемо-предавателна комисия от Община Пловдив, която е потвърдила, че всичко е приключено и проектът трябва да работи. Как е бил приет проектът, може би трябва прокуратурата да разбере", допълва инж. Йордан Василев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини