Радан Кънев: ГЕРБ преговарят с ДПС, защото знаят, че сами не могат да спечелят изборите

"ГЕРБ преговарят с ДПС за президентските избори, затова още не са обявили името на своя кандидат." Това каза съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев пред БТВ.

"Повече от година се борих да има обща независима кандидатура на всички в дясно с две цели – да не се допусне ляв президент и десният кандидат да не зависи от ДПС. Затова предложихме да мислим за кандидат във формата ЕНП. Първо предложихме заедно да убедим Росен Плевнелиев да се кандидатира. Това отговорно предложение беше порязано от ГЕРБ. След това предложихме, този път без да споменаваме имена, да има сериозен независим кандидат, когото да предложил достатъчно рано, да бъде подкрепен от партиите в център-дясно и да бъда гарант на външнополитическата ориентация на България и съдебната реформа. Това беше „арогантно отхвърлено от ГЕРБ“.

След толкова подадени ръце, за да се отхвърлят, има нещо много просто, всички трябва да си дадем сметка, че просто вече не гледаме в една посока."

"За да си крият кандидата под бурка и преди всичко за да нямат кандидат, защото те просто нямат кандидат, това означава едно нещо – единственият им останал шанс е да се разберат с ДПС. Каквито и да ги въртят, всъщност те в момента преговарят с ДПС, защото сами, без външна подкрепа и без да си правят реклама на кандидата, те просто не могат да спечелят изборите“.

Запитан дали ще се кандидатира за президент, той отговори, че няма такива планове в момента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика