Фандъкова: Правителството отпусна 151 млн. лева за реконструкция на централната градска част

Швейцария дари противопожарен автомобил на община Кресна

Полицаи спряха от продажба 350 кг захарни и шоколадови изделия с изтекъл срок на годност

Георги Икономов: Името Банско е разпознаваемо в Бурса и е предпочитана туристическа дестинация

Президентът Радев наложи вето на Закона за КТБ

Ферари има два рождени дни Ако беше жив, Енцо щеше да навърши 120 г.

Цветан Цветанов: Жаблянов се държа все едно е номиниран за председател на БСП

Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституционно

110 депутати решиха оставката на Валери Жаблянов

Съдът отложи първото заседание по делото срещу Владо Плацентата

Арестуваха двама, ограбили казино и бензиностанция с пластмасов пистолет

Владимир Тошев: Ако изказването на Жаблянов не е комунистическа тирада и той не е дървена комунистическа глава, аз се извинявам

Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Курсант Деница Иванова от НВУ е носител на наградата „Трети март” Отличието е левовата равностойност на 3000 евро

И ДСБ емна кмета на Пловдив за Транспортния проект

След БСП и ДСБ емна кмета на Пловдив Иван Тотев и екипа му заради “безотговорни действия при изпълнението на Транспортния проект”, като към критиците на местно ниво начело с новия градски лидер Йордан Иванов се включи и “тежката артилерия” в лицето на депутата Атанас Атанасов.

На извънреден брифинг и позовавайки се на публични данни двамата обвиниха Община Пловдив, че неправомерно е разплатила 8 154 192,50 лв. на испанската фирма “ИНДРА СИСТЕМАС” по договора за изграждане, внедряване и поддръжка на системата за управление на градския транспорт.

Така Община Пловдив сама си е вързала ръцете и не може да потърси неустойка от изпълнителя от 81 541 лв. дневно за забавянето на изпълнението на проекта (по 0.5% на ден от стойността на целия договор), чийто краен срок е бил 15 февруари 2016 г. Общата сума, за която общината е можела да претендира като неустойка е 4 892 515 лв. (30% от стойността на договора), но с приемането на работата за свършена, общината няма възможност да предяви такава претенция, допълват от ДСБ, позовавайки се на данни от АОП (Агенцията за обществени поръчка) и изпратена от Община Пловдив информация на 28 януари 2016 г., че “договорът е изпълнен в срок”, макар че системата за управление на градския транспорт не функционира и към днешна дата.

“Призоваваме ръководството на община Пловдив да поеме отговорност и спре да занимава пловдивчани с уволнението на някакви експерти във фирмата изпълнител. Първа задача на общината следва да бъде предявяване на претенция, ако се налага и по съдебен ред, и да защити в максимална степен парите на пловдивчани! Ако кметът Тотев не реагира своевременно и адекватно, ние сме в готовност да предприемем действия на национално ниво чрез нашите депутати”, декларират от ДСБ.