53-годишен пациент на болницата в Търново спаси с орган човешки живот

Чудатите хобита на известните Трудно е да се повярва с какво се занимават някои знаменитости

Трима арестувани в Китай заради кражба на $87 млн. в криптовалути

Броят на жертвите при наводненията в Индия надхвърли 350 души

Трус от 4,9 по Рихтер разлюля турския курорт Датча

ЧЕЗ въвежда защитни стикери срещу манипулация на електромери

Аууу, убодох се на морски таралеж! 10 стъпки как да се справим, преди да ни развали почивката в Гърция, Турция или Хърватия

Неизвестна крепост край остров Свети Тома

Все още не се знае дали мъжът, застрелял младеж в Лесново е психологично болен

Премиерът Борисов: Търговският регистър ще работи напълно до сряда Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия, заяви министър-председателят

Убиец се разпознава по линията на сърцето

Условно наказание за шофьор, насмел на тротоар възрастно семейство 80-годишната жена починала от травмите, съпругът бил със счупена ръка

Военнослужещи се включиха в потушаването на пожара край Карлово

„Спартан“ транспортира медицински екип за донорска ситуация

Настинки и вируси натръшкаха двойно повече край морето

Швейцария подобрява с 8 млн. франка образованието и здравеопазването на ромите ни

Швейцария е отделила 8 088 500 швейцарски франка за реализиране на Програма за социално включване на ромите и други уязвими групи, стана ясно по време на посещението на председателя на Националния съвет на Швейцария Криста Марквалдер в ромския квартал „Столипиново“ на Пловдив.

С тези пари се цели да се изравни стандарта на ромите със средноевропейското ниво.

„Парите се дават специално за образование и здравеопазване“, изрично подчерта г-жа Марквалдер. По време на посещението си в града под тепетата тя разговаря с учители, деца и родители от началното училище „Найден Геров“ и детска градина „Лилия“, както и с лекари и персонал в медицински център „Изток“.

Първият проект в Пловдив и региона, който ще бъде реализиран с парите от Швейцария, е насочен към целеви групи в „Столипиново“ и град Куклен и е за 1 077 500 лв. (633 800 швейцарски франка).

Целта на проекта е да се подобри достъпа на ромчетата до детски и учебни заведения и да се стопира негативната тенденция, обхванала 30-40% от малчуганите от малцинствата, да напускат училище след пети клас заради семейните разбирания на общността.

Самият проект с швейцарско финансиране ще стартира през месец септември 2016 г. и ще обхване 2 начални училища, детска градина и медицински център. Планира се изграждането на 2 нови сгради – за Образователен център и за допълнителни кабинети към медицинския център, както и поредица от образователни и здравни дейности до април 2019 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.