Приеха в болница журналиста Димитри Иванов

Министър Аврамова: 60 млн. лв. са необходими за ремонт на АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора

Гръцките фермери отново по пътищата, в понеделник започват мобилизации

Президентът прати бюджета в Конституционния съд Според Радев непостъпването на средства от концесията на летище София във Сребърния фонд е неприемливо

Жертвите на атентата в Страсбург вече са четири

Швеция подобри офертата си, предлага ни 10 изтребителя „Грипен“ на цената на 8

Мария Габриел: Телефонните обаждания и сърфирането в интернет са се увеличили след премахването на таксите за роуминг

Гръцката полиция задържа наркостока за над 100 млн. евро

Началникът на КАТ в Казанлък се е самоубил

Самолет C-27J „Spartan“ транспортира медицински екип за донорска ситуация

Министър Маринов: Длъжници сме на децата като институции и като родители

Прекъсвания на тока сринаха системата на КАТ Проблемът е отстранен

От Болница „Лозенец“ благодариха на премиера за решението му да запази статута на лечебното заведение Ще продължат да подкрепят идеята за изграждането на нова Национална детска многопрофилна болница

Президентът Радев изпрати съболезнователно писмо до Ердоган по повод влаковата катастрофа в Турция

Радев заминава на двудневно посещение в Йордания И съпругата му ще бъде с него

Адмирал Пламен Манушев: Българските военни са достатъчно добре подготвени, за да действат при терористична заплаха

„Българската армия е достатъчно добре подготвена, за да действа при терористична заплаха.“ Това коментира за радио „Фокус“ адмирал Пламен Манушев, народен представител от ПГ на ГЕРБ и член на Комисията по отбрана, във връзка с новия Антитерористичен закон.

Той обясни, че няма нужда веднага да започне специална подготовка на военнослужещите, защото голяма част от тях има опит от мисиите в Ирак и Афганистан.

„По-голямата част от задачите, които те изпълняваха там, бяха точно такива – при терористична заплаха, проверка и задържане на хора. Ако говорим за подготовка – такава има. Особено бригадата „Специални сили“, която е изключително подготвена за всякакви действия в такава ситуация. Това не е нещо, за което ще чуем за първи път и ще се готвим с години. Не е необходимо много време, нужна е организация, ръководство и точно разписани задължения. Сигурен съм, че ще успеем да реагираме адекватно на подобна ситуация“, обясни той.

Адмирал Пламен Манушев добави, че въпреки че е трудно да се намери балансът между ограничението на правата и свободата на гражданите, новият закон ще въведе ред и ще послужи като превенция на евентуални терористични актове. Той обясни, че Антитерористичният закон предвижда по-тясно сътрудничество с партньорските служби за събиране и анализиране на информация за съмнителни хора и действия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.