Лекари спряха влак, за да спасят жена, ухапана от змия

Турция е залята от десетки хиляди афганистански мигранти

Близо 20 задържани фенове преди началото на дербито Левски-ЦСКА

Искаме си островите от Румъния Депутатът от ВМРО Александър Сабанов твърди, че така страната ни ще увеличи и територията си

Изнасяме мебели за Китай Общият експорт за миналата година надхвърля 335 милиона евро

Валери Симеонов: Законът не се спазва, това е двуличие, пуши се навсякъде

Жена почина в болница, защото не успя да доплати сърдечна клапа

Десет инспектори обвинени за подкупи Един от задържаните е съпруг на спец­прокурорка, но не е имало теч на информация

Караянчева: В парламента се допускат лица, чието облекло отговаря на авторитета на институцията

Зам.-министър Стефан Балабанов: Законът за футболното хулиганство влиза в парламента до 2 месеца

Променят такса сградна инсталация

Трима арестувани за екшън на паркинга пред „Макдоналдс“ в Търново Оперативен дежурен изгонен от служба, защото не обърнал внимание на сигнал от тел.112

Вижте как работи новото видеонаблюдение на стадион “Васил Левски” (ВИДЕО)

КЕВР поиска обяснение от Топлофикация София за високите мартенски сметки

Ученици и студенти дискутираха ролята на Българското европредседателство

Адмирал Пламен Манушев: Българските военни са достатъчно добре подготвени, за да действат при терористична заплаха

“Българската армия е достатъчно добре подготвена, за да действа при терористична заплаха.” Това коментира за радио „Фокус“ адмирал Пламен Манушев, народен представител от ПГ на ГЕРБ и член на Комисията по отбрана, във връзка с новия Антитерористичен закон.

Той обясни, че няма нужда веднага да започне специална подготовка на военнослужещите, защото голяма част от тях има опит от мисиите в Ирак и Афганистан.

“По-голямата част от задачите, които те изпълняваха там, бяха точно такива – при терористична заплаха, проверка и задържане на хора. Ако говорим за подготовка – такава има. Особено бригадата „Специални сили“, която е изключително подготвена за всякакви действия в такава ситуация. Това не е нещо, за което ще чуем за първи път и ще се готвим с години. Не е необходимо много време, нужна е организация, ръководство и точно разписани задължения. Сигурен съм, че ще успеем да реагираме адекватно на подобна ситуация“, обясни той.

Адмирал Пламен Манушев добави, че въпреки че е трудно да се намери балансът между ограничението на правата и свободата на гражданите, новият закон ще въведе ред и ще послужи като превенция на евентуални терористични актове. Той обясни, че Антитерористичният закон предвижда по-тясно сътрудничество с партньорските служби за събиране и анализиране на информация за съмнителни хора и действия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.