Катастрофа между два ТИР-а затвори пътя от Дунав мост към София

Катастрофа между два ТИР-а с българска регистрация затвори пътя от Дунав мост към София. Инцидентът е станал тази сутрин около 4 часа, пострадал е единият шофьор, предприел неправилна маневра. Той е откаран в болница с пукнато ребро.

Катастрофата е предизвикана от камион „Скания“, който решава да направи ляв завой в нарушение, без да подава мигач за предприемане на маневра, въпреки поставените на две места по трасето забранителни пътни знаци за подобен ход. При завоя той засича камион „Волво“ и двата ТИР-а се удрят. Спирачните следи са повече от 10 метра, а шофьорът на „Волво“-то казва, че се е движил с не повече от 60 км/ч, което може да се провери по тахошайбата. При удара двата камиона са се заклещили един в друг и са препречили напълно движението по булеварда в посока София, предаде БГНЕС.

От 4 часа полицейските патрули са пренасочили трафика в локалното платно, а механици се опитват да приведат в движение „Скания“-та, за да може да бъде изтеглен поне единия камион и да се освободи частично платното.

Очаква се до обяд движението по международното шосе да бъде възстановено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини