Митничари хванаха двама мъже, крили в гащите си злато за над 60 000 лв.

Контрабандно пренасяни златни бижута откриха и задържаха митническите служители на “Капитан Андреево”, съобщиха от Агенция “Митници”.

Накитите са намерени в бельото на двама мъже, пътуващи от Турция за България с лек автомобил „Мерцедес” Е 200 с пазарджишка регистрация. Шофьорът на автомобила и двамата му спътници не са декларирали стоки, валута и валутни ценности, но превозното средство е селектирано за щателна проверка.

При извършения личен преглед, в бельото на шофьора и единия от спътниците му, са открити общо 1,152 кг златни бижута. От бельото на единия мъж с инициали Й.П. са извадени три найлонови пакетчета с общо 291 бижута, сред които 125 синджира, 69 чифта обеци, 46 медальона, 42 пръстена и 9 гривни. Според направената експертиза накитите с общо тегло 924 грама са от 14-каратово злато и са на стойност 51 744 лева. От бельото на шофьора, с инициали М.Й., са извадени 41 бижута с общо тегло 228.50 грама от 14 -каратово злато на стойност 12 796 лева.

Откритите бижутата, автомобилът и единият от нарушителите, 54-годишен български гражданин с инициали Й.П., са задържани. Срещу него е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково, съобщават от агенция “Митници”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.