1040 кандидат-студенти преминаха първото класиране във ВТУ

Въпреки демографската криза и изтичането на студенти към европейските университети интересът към предлаганите специалности на ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий" тази година е значителен и кандидатстудентската кампания е много успешна. Това заявиха от ръководството на университета.

На 6 юли излезе първото класиране, а записването е по факултети на 7 и 8 юли. Към момента са записани 707 студенти в акцията "Рано рани", а в платено обучение - 138 души. Записаните за студенти на първо класиране са 1040 кандидати. 271 са незаетите на този етап места. По-голямата част от тях са в специалностите от направлението педагогика на обучението.

"За някои специалности кандидатите за записване по първо желание са повече от капацитета на специалностите-право, психология, английски език, журналистика, връзки с обществеността, туризъм, софтуерно инженерство, предучилищна и начална училищна педагогика. Ще бъде осъществена телефонна връзка с такива кандидати и ще им бъде предложено записване в платената форма на обучение, където таксите не се различават съществено от таксите в държавната поръчка", обясниха от ВТУ.

Второто класиране ще излезе на 11 юли, а записването ще е по факултети на 12 и 13 юли. На 14 юли ще бъде изнесена информация за броя на окончателно записаните първокурсници и евентуалните незаети места. Ще се оповести и процедурата по попълването на незаетите места, което ще започне от 18 юли и ще продължи до изчерпване на местата.

Университетът ще работи без ваканция през юли и август.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини