Министър Нанков: До края на годината започваме ремонт на още три обекта на магистралите Хемус и Тракия

Арестуваха мъж, заплашил полицаи с пистолет

Криминално проявен е задържан на Калотина в опит да напусне страната

Ципрас готви мащабни промени в състава на гръцкото правителството

Велико Търново ще кандидатства пред ФИФА за изграждане на нов футболен терен Възстановяват терена в района на бившата ледена пързалка

Задържаха горнооряховец, дирен за екстрадиция в Германия

Арестуваха мъж за непристойни действия пред дете

Велико Търново се побратимява в азербайджанския град Нахчъван Предложението е на посланика Н.Пр. Наргиз Гурбанова

Прокуратурата започва проверка в КФН заради фалита на „Олимпик“

Мъжът, който вилня в спешното отделение в Перник, отиде да се извини Предложил да плати щетите

Община Велико Търново прехвърля 10 язовира на държавата Водоемът в Леденик "плаче" за спешен ремонт

Статуята от Хераклея Синтика може да е на организатор на гладиаторски игри Открит близо до римската скулптура надпис от I-II век насочва към агонотета Тиберий Клавдий Бакхий

Турция и Катар подписаха споразумения за обмяна на валута

Ципрас обявява края на гръцката криза от остров Итака Подготвяните тържества се отлагат заради библейските пожари в Мати

Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“ – Благоевград отново отворен за посетители

1040 кандидат-студенти преминаха първото класиране във ВТУ

Въпреки демографската криза и изтичането на студенти към европейските университети интересът към предлаганите специалности на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ тази година е значителен и кандидатстудентската кампания е много успешна. Това заявиха от ръководството на университета.

На 6 юли излезе първото класиране, а записването е по факултети на 7 и 8 юли. Към момента са записани 707 студенти в акцията „Рано рани“, а в платено обучение – 138 души. Записаните за студенти на първо класиране са 1040 кандидати. 271 са незаетите на този етап места. По-голямата част от тях са в специалностите от направлението педагогика на обучението.

„За някои специалности кандидатите за записване по първо желание са повече от капацитета на специалностите-право, психология, английски език, журналистика, връзки с обществеността, туризъм, софтуерно инженерство, предучилищна и начална училищна педагогика. Ще бъде осъществена телефонна връзка с такива кандидати и ще им бъде предложено записване в платената форма на обучение, където таксите не се различават съществено от таксите в държавната поръчка“, обясниха от ВТУ.

Второто класиране ще излезе на 11 юли, а записването ще е по факултети на 12 и 13 юли. На 14 юли ще бъде изнесена информация за броя на окончателно записаните първокурсници и евентуалните незаети места. Ще се оповести и процедурата по попълването на незаетите места, което ще започне от 18 юли и ще продължи до изчерпване на местата.

Университетът ще работи без ваканция през юли и август.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.