На 25 септември 2018 да почерпят

Сузана, една арфа женска Като малка Клинчарова мечтае да стане пианистка

Тръмп: ООН започва бавно да реализира своя потенциал

Ураганен вятър мина през Сливен

Ограничение от 90 км в час по част от магистрала „Тракия” от днес

Путин пред Нетаняху: Не приемаме израелската версия за падането на руския Ил-20

Мевлют Чавушоглу: Средиземно море се превръща в гробище на отчаяни мигранти

Джон Болтън: Не искаме да сваляме режима в Иран, а да променим поведението му

Али Хаменей: Атентатът в Ахваз е финансиран от Саудитска Арабия и ОАЕ

Разследват теча от „златния кран“ в Карнобат Спестявани са над 1000 лв. от всеки 100 литра, изчисляват експерти

Отборът на емигрантите във „Фермата“ се пропуква

Разбиха банда от ало мафията, взела от пенсионерки над 40 000 лева 17-годишен куриер на мошениците арестуван с плячка от 500 лева и 400 евро

КАТ продължава да лъже за жертвите на пътя

Всяка десета фирма търси персонал 3% от компаниите ще съкращават хора

Премиерът Борисов: България и службите й са ценени много в борбата с наркоразпространението (ВИДЕО)

„Изтъркване на мокета“ в парламента – вижте какво отговори премиерът на многобройни депутатски въпроси

Ще трябва да смените мокета, пошегува се премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния блицконтрол, в който трябваше многократно да отиде до трибуната, за да отговори на многобройни депутатски въпроси.

Ето какво каза министър-председателят по някои актуални теми:

За антиториристичния закон

„Опитахме се да ви дадем един обмислен, консултиран, проектозакон, а вие като парламент, с всичките си права, които имате, ще прецените дали да дадете възможности на службите, армията и на полицията да действат с повече правомощия“, обясни Борисов в отговор на питане за предложения от кабинета антитерористичен закон. По думите му това законодателство е предназначено само за ситуация на реална заплаха. „Ще се дебатира всяко едно наше предложение, ще имате възможност да го промените, ако не ви хареса и да защитите всичко, което искате“, заяви Борисов.

За връщането на мигранти към Турция

Вчера в Поморие задържахме група от около 20 мигранти заедно с каналджиите, съобщи премиерът във връзка споразумението за реадмисия с Турция, за което имаше опасения, че не се спазва. „След като проведохме разговори с министри, както и на ниво Европейски съвет към момента, няма нещо, което ни обезпокоява в тази линия”,  обясни министър-председателят.

За АЕЦ „Белене“

„Бих бил и много по-спокоен и по-правилно би било да вземем всички едно решение, което да устройва държавата“, каза Борисов по темата за АЕЦ „Белене“. Той покани групата „БСП лява България“ да коментира в Комисията по енергетика вариантите за това какво да се прави с оборудването, което страната трябва да заплати на „Атомстройекспорт“. „Това е нещо много дългосрочно и ако се строи, това са 60-70 години, ако не се строи – са живи пари, които трябва да се дават. Или трябва да се търси вариант с производителя с нормативните актове, да се продаде на трети страни или самият проект, ако се продаде на частен инвеститор- как би се разглеждал. Няколко са вариантите“, обясни премиерът.

За сменения шеф на АЕЦ „Козлодуй“

Ако се докаже престъпление на изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“, ще бъде потърсена и съдебна отговорност, увери Борисов по повод освободения вчера началник на атомната централа Димитър Ангелов. По думите още от същия ден, когато е подаден сигнал срещу Ангелов, ДАНС се занимава със случая и всичко е докладвано на главния прокурор.

За Брекзит

Много вероятно е много инвеститори от Великобритания да дойдат в България, прогнозира министър-председателят по повод Брекзит. „Чл. 50 трябваше да се активира. Това решение трябва да мине през техния парламент. Имат право 2 години да не го задействат. Предполагаме, че те се задължават да спазват всички си ангажименти през това време“, обясни Борисов какво очаква правителството след референдума за излизане на Великобритания от ЕС.

За „рокерите на Путин“

Ние като натовска страна пуснахме тези четири или пет вълка, Германия не ги е пуснала, но Германия пусна „Северен поток“ 1 и „Северен поток“ 2, посочи премиерът относно посещението в България на рокерите „Нощните вълци“. „Аз повече се притеснявах за тези вълци да не ги срещне г-н Местан с неговия точен мерник“, пошегува се Борисов с лидера на ДОСТ, който е запален ловец. Премиерът обясни, че от професионалното ръководство на МВР са преценили като по-добър варианта рокерите да бъдат пуснати в страната. „Аз съм виждал и на Бузлуджа да се веят знамена от по-така старо време и там не ходят да ги арестуват“, посочи Борисов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.