Управници и таксиджии обсъждаха данъка за таксиметровите превози в Търново

Патентният данък за таксиметровите превози бе предмет на дискусия между местната власт и представилите на бранша във Велико Търново. Промяната при облагането бе въведена през пролетта след решение на Народното събрание за изменение в Закона за местните данъци и такси. Тепърва ще бъде изчислен размерът на данъка за община Велико Търново, като приемането му ще стане с решение на Общинския съвет. Новият ред ще влезе в сила от 1 януари 2017 г.

"Собственици и управители на таксиметрови фирми, които оперират във Велико Търново, бяха поканени за разговор от заместник-кметовете на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова и проф. Георги Камарашев. Участниците в срещата се обединиха около мнението, че стойността на местния налог ще бъде определена в диалог и консенсус между местната власт и бизнеса", обясниха от кметската управа.

Представителите на таксиметровия бранш поставиха въпрос дали съществува възможност дължимият данък да се плаща на вноски, а не еднократно, каквато е настоящето нормативно изискване. Снежана Данева-Иванова отговори, че администрацията ще отправи предложението до Националното сдружение на общините в Република България, чийто председател на Управителния съвет е кметът Даниел Панов. По този модел може да бъде инициирана законодателна промяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини