Звезда от "Стъклен дом" ще играе с шуменския театър

В края на творческия сезон шуменските театрали стартираха репетиции по най-новото си заглавие – "Излезе ангел от мъглата". Негов автор е руският драматург, поет, сценарист, художник–график и режисьор Пьотр Гладилин. Един от най-поставяните съвременни драматурзи в Русия.

Премиерата на спектакъла е планирана за септември. Пиесата ще бъде реализирана с участието на звездата от сериала "Стъклен дом" Стефка Янорова. Гост-актрисата ще си партнира с девет актьори от театър "Васил Друмев". Съпругата на Ставрев сега ще влезе в ролята на Екатерина Кондратиевна – майка, която влага всичките си сили, за да успее да върне хармонията в отношенията между двамата си сина. Режисьор на шуменския спектакъл ще бъде актьорът Милен Димитров, познат на зрителите с емблематични роли в пиесите "Към пропаст", "Чер хайвер и леща", "Старопланински легенди".

Българската публика вече е имала възможност да види сценична реализация и на други творби на Гладилин: "Другият човек", "Фотоапарати", "Нощна пеперуда" са поставяни на наши сцени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура