Кубрат Пулев – целувка за милиони?

Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

Тестват системата за електронни винетки в продължение на три дни

ВКС отхвърли жалбите на акционерите в КТБ

Върховният касационен съд отхвърли жалбите на акционерите на Корпоративна търговска банка срещу недопускането им като страна в процеса, който трябва да установи коя е началната дата на неплатежоспособността на банката.

В определението си върховните съдии се позоват на решение на Конституционния съд, съобщава БНР.

Делото стигна до Конституционния съд по инициатива именно на тримата върховни съдии, които поискаха той да каже противоконституционни ли са разпоредбите в Закона за банковата несъстоятелност, според които акционерите на фалирала банка нямат право да оспорват началната дата на неплатежоспособността й.

След като конституционните съдии не откриха противоречие с Основния закон – с мотива, че текстовете не нарушават равенството на страните в процеса, нито правото им на защита. Върховният касационен съд отблокира казуса и реши, че подадената чрез изпълнителните директори на КТБ и чрез мажоритарния акционер „Бромак“ жалба е недопустима, тъй като те нямат представителна власт по отношение на банката.

Върховният касационен съд смята, че недопустимо е и тяхното възражение срещу частта от решението на Софийския апелативен съд, с което за начална дата на неплатежоспособността на КТБ беше определена 20 юни – датата, на която БНБ постави банката на Цветан Василев под особен надзор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.