Разследват за корупция бившия шеф на АЕЦ "Козлодуй", той отрича обвиненията

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че тече разследване по данните за корупционни сделки и офшорна собственост на сменения преди дни шеф на АЕЦ „Козлодуй” Димитър Ангелов.

Междувременно Ангелов разпространи позиция, с която отрича всякакви обвинения. По думите му той "не разполага нито в момента, нито е разполагал в миналото с фирма било то в България или в чужбина." Според него обвиненията за корупционни практики в централата също не отговарят на истината, информира БТВ.

Документи за противозаконни практики в АЕЦ разпространи независимия депутат Георги Кадиев. Той сподели, че преди месец и половина е предоставил на премиера данни за потенциални корупционни сделки и за офшорка на Сейшелите на изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй". Според Кадиев ставало дума за политически чадър над Ангелов, тъй като официалната причина за изваждането му от управлението на компанията е изтичане на мандата.

Премиерът поясни, че още в деня на подаването на сигнала службите са започнали работа по случая и при доказване на вина ще бъде потърсена и съдебна отговорност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право