Queen's Greatest Hits e най-продаваният британски албум за всички времена

Queen's Greatest Hits e най-продаваният британски албум за всички времена, това определи британската Official Charts Company.

Избраните песни на британската рок група Queen's, озаглавени Queen's Greatest Hits, са начело на списъка на най-продаваните албуми на Острова. Легендарната група със солист Фреди Мъркюри измества аналогичните албуми с най-доброто на „АББА”, „Бийтълс” и Майкъл Джексън.

Резултатите бяха обявени по случай 60-годишнината на британската официална класация на албуми. От Queen's 'Greatest Hits' (1981) са продадени 6,1 милиона копия от пускането му на пазара.

„Каква страхотна новина, с която да се събудиш! Най-популярният албум? Е, винаги съм мислил, че групата е обещаваща, но това е отвъд момчешките ни мечти!”, възкликна китаристът на Queen Брайън Мей пред OfficialCharts.com.

В първата десетка са „Gold": Greatest Hits на „AББА”, „Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band” на „Бийтълс”, „21” на Адел, „What's The Story Morning Glory” на група „Оейзис”, „Thriller” на Майкъл Джексън, „Dark Side Of The Moon” на „Пинк флойд”, „Brothers In Arms” на „Дайър стрейтс” и „Bad” на Майкъл Джексън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес