12 години затвор за Йоско, хвърлил камък по ченге

Теодор Борисов /30г./ по прякор Йоско от Шумен ще лежи 12 г. затвор ефективно за опит за грабеж на жена и причинена телесна повреда на полицай, когото удари с камък. Присъдата на окръжния съд беше произнесена в сряда, магистратите уважиха искането на обвинението, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Рецидивистът Йоско, за когото това е 21 присъда, се прояви като истински каскадьор на 24 ноември м.г. Тогава за ужас на граждани и полиция изстъпленията му приключиха със скок от 4 метра в бетонното корито на река Поройна.

Крадецът първо нападна жена, като се опита да отнеме чантата й и като не успя я удари в окото. После побягнал и се спрял при вратите на храм "Свето Възнесение", където блъскал като обезумял. Нахлул и в заведение, и уплашил клиентите. През това време за щурия нападател вече бил постъпил сигнал до полицията от нападнатата жена, която дала добро описание. След бързо издирване Йоско бил засечен на бул."Симеон Велики" и при опит да бъде задържан, грабнал камък и го хвърлил с все сила по единия униформен, по ирония негов съименник. След това се спасил със скок в реката, без да подозира, че органите на реда ще го последват. Измъкнали го невредим и обуздан с белезници. 40-годишният полицай бил с разкъсано-контузна рана в лявата част на главата.

По време на гледане на мярката за задържане пред съда Йоско опрадва действията си с две изпити хапчета и призна:"Това не бях аз, възмущавам се от себе си. Отровиха ме!"

Каскадата обаче не му е първа изява, в богатото съдебно досие Теодор-Йоско има присъди за грабежи, кражби, хулиганство, причиняване на телесни повреди, възпрепятстване на орган на властта, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, припомнят от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право