Изправят на съд ученик-рецидивист за шофиране без книжка

Районна прокуратура – Червен бряг предаде на съд ученик, който шофирал без свидетелство за управление, след като вече е бил наказван за същото нарушение, съобщават от прокуратурата.

Районна прокуратура – Червен бряг внесе в съда обвинителен акт срещу ученика, който е изпвършил престъпление по чл.343в ал.2 вр.ал.1 вр.чл.63 ал.1 т.4 от НК.
Обвинението срещу 17-годишния В. В. е за това, че на 05.05.2016 г. около 17.30 ч. в гр.Червен бряг, обл.Плевен, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си, управлявал на лек автомобил „Порше Бокстер“, без съответно свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за същото деяние.

Обвиняемият е ученик, осъждан, не притежава свидетелство за управление на МПС. Въпреки това на 05.05.2016 г., около 17.00 часа, в гр.Червен бряг, е хванат да управлява лек автомобил „Порше Бокстер“.

При разминаване с полицейски патрул, униформените служители забелязали, че колата се управлява от непълнолетен и неправоспособен водач. Служителите на реда спрели колата за проверка. Обвиняемият предоставил само гражданска отговорност, а като заявил че няма други документи в него, включително и лична карта. Проверката установила, че шофьорът е непълнолетен и е неправоспособен водач.

Предстои насрочвате на делото за разглеждане пред Районен съд-Червен бряг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право