Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Хероинът на Лесово: Свръхчист, крили го в консервени кутии от доматено пюре

Наркотикът е на стойност 18 милиона лева по цени на съдебната система

200 килограма хероин е бил хванат в камион на ГКПП Лесово. Хероинът е открит в консерви от доматено пюре. По държавни цени той е на стойност 18 милиона лева.

Пробите, взети до момента, показват, че наркотикът е от изключително високо качество- над 58 процента чисто вещество, съобщи прокурор Йовита Григорова от Апелативна прокуратура-Бургас. 

Камионът е бил с ремарке, идвал е от Иран и е пътувал през Турция с крайна точка на рейса- Холандия. Шофьорът е задържан. Тепърва случаят ще се изяснява, но заловеното количество е рекордно, коментираха магистратите.

Иранецът е задържан за 72 часа, а в последствие се очаква да бъде за постоянно задържан. Източници от ДАНС и МВР коментират неофициално, че пратката е била контролирана по пътя от чужбина за България, съобщиха от Bulgaria ON AIR.

Според председателя на Легия „Антимафия” Григор Здравков определянето на 58% чистота на наркотика се е случило само посредством полеви тест, все още не е направена пълна експертиза, която да уточни качеството на заловения хероин, заяви той пред “Труд”.

Той допълни, че веществото е закупено от Иран, като обичайно се продава за 7 500 долара на килограм, с чистота до 90% което според него сочи, че пратката е била препакетирана. Здравков заяви, че наркотиците са били предназначени за сръбската мафия в Холандия, която държи трафика на хероин към Западна Европа.

Шефът на Легия „Антимафия” уточни, че в България такива пратки се обезпечават от бившата групировка ВИС, в частност бандата на Митьо Очите.