Кметът на Червен бряг: Няма конфликт на интереси между общината и местни фирми

Украинският президент въвежда нови санкции срещу руски компании и граждани

31-годишна жена загина при тежка катастрофа в Казанлък

Турските служби предотвратиха терористична атака в Истанбул

Арх. Весела Мирянова от „Артекс”: Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм По думите й себестойността е 500 евро на кв. м и печалбата не е най-важното

Нова Зеландия забрани продажбата на щурмови и полуавтоматични оръжия

САЩ прехвърлиха шест стратегически бомбардировача в Европа

Рейтингът на бразилския президент се срина само след три месеца на поста

Времето ще бъде облачно

В лагера на Черна гора: Вярваме, че няма да паднем

Шефът на федерацията в Косово пожела успех на отбора

На 21 март 2019 да почерпят

Захариева на форум на жените в Япония Външната ни министърка на визита в Страната на изгряващото слънце

Разследват пловдивчанин за голи снимки на малките му дъщери

5 млн. лева зад „зелената“ лъжа за Шабленското езеро Премиерът Борисов е подведен с измамата

Американски компании от Силициевата долина търсят български партньори

„Американски компании от Силициевата долина търсят български партньори за сътрудничество, инвестиции и финансиране“, това обявиха председатели на Фондация InterCulture със седалище Сан Франциско, които се срещнаха с изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева.

Те представиха проект за финансиране на малки и средни предприятия чрез инвеститори от САЩ на организацията Hub Silicon Valley (HUBSV). „В България има много предприемчиви хора. Те имат интересни идеи и започват малки и средни бизнеси, които заслужават подкрепа и финансиране. Ключови сектори бележат изключително развитие и имат огромен потенциал“, заяви Лари Бийл председател на Фондация InterCulture.

Той обясни, че сериозен интерес има към IT технологиите, тъй като България се превръща във водеща европейска страна за тяхното развитие. Мариета Захариева подчерта, че ИКТ секторът е вече сред водещите в икономиката ни.

Предвижда се проектът да се осъществи на два етапа. В първия ще бъде направено проучване относно интереса и възможностите за реализация на дейността на HUBSV в България и намиране на потенциални партньори. Според интереса ще бъдат определени около 100 български фирми, отговарящи на определени условия, които да получат участие в проекта.

Финансирането на първия етап ще бъде осъществено от фондация InterCulture. На втория етап ще е за сметка на HUBSV. В този етап, ще бъде проведен семинар в България, в който ще участват водещи експерти от Силициевата долина. Те ще проведат специално обучение и индивидуални интервюта с българските кандидати, след което ще бъдат избрани десет български фирми, които ще бъдат поканени в САЩ. Т

ам, българските предприемачи ще посетят централата на HUBSV и ще бъдат представени на потенциални инвеститори. По време на престоя им в Калифорния ще бъдат организирани срещи с различни донорски организации, които да ги финансират, обясни Лари Бийл.

Hub Silicon Valley (HUBSV) е американска организация със седалище Паоло Алто, Калифорния. Тя търси и събира в своя регистър перспективни, развиващи се компании с висок потенциал. Такива, които са полезни на обществото и допринасят за икономическото развитие на страната, в която оперират. HUBSV повишава успеха на селектираната фирма чрез специални образователни програми и намира инвеститори. Тя осъществява връзката между собственика на компанията и потенциалния спонсор. Притежава офиси в Дания, Унгария и Аржентина.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.