Борисов през пред Trend.az: Считаме Азербайджан за приоритетен партньор

Сблъсъци между крайнодесни и техни противници в Берлин (ВИДЕО)

Махат изкскването за максимален размер на багажа в столичния градски транспорт

Три турски ТИР-а се удариха на магистрала „Хемус“

Георги Гьоков: Действията на проф. Плочев доказват, че здравеопазването е недофинансирано

Камелия Нейкова: Надявам се на изборите за евродепутати да гласуваме електронно

Весела Лечева разработи стратегия за реформа в спорта Депутатът от БСП предлага 90 нови параграфа в Закона за физическото възпитание и спорта

Илън Мъск се изфука с тостер “Междузвездни войни”

Меркел и Ердоган ще се срещнат след формирането на новия германски кабинет

Деница Сачева: 40% от учителите ще излязат в пенсия до 8 години

Полицаи четат лекции на пенсионери в Берковица

Индия планира полет до Луната през април

Десетки кандидат-студенти посетиха ВТУ в Деня на отворените врати

Димитър Главчев: Не бягаме от темата за Истанбулската конвенция

Дъщеря закла болната си майка си и опита да се самоубие в Лом

30% от бизнеса чака загуби от Брекзит

Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще се отрази негативно на всяка трета фирма у нас. Това показва проучване на Българска търговско-промишлена палата сред членовете й. Такова е становището на 27% от компаниите, които имат търговски отношения с фирми от Великобритания. 20 на сто обаче твърдят, че бизнесът им няма да пострада, въпреки че търгуват с фирми от Острова. 46 на сто от запитаните не очакват последствия, защото нямат партньори в тази държава.

Интересен е фактът, че нито една фирма не очаква положителни последствия от Брекзит.

В случай, че ескалират настроения относно българите, това неминуемо би довело до промени в паричните потоци към страната ни от наши сънародници, работещи там. Би се отразило и на свободното движение в посока Великобритания, коментират данните от БТПП.

Българският бизнес е категоричен, че отделянето не е решение и трябва да се търсят мерки за промени в рамките на Евросъюза. На тази позиция са 90 на сто от участвалите в допитването работодатели. Според тях обаче управлението на съюза, миграцията и санкциите не са правилни.

Близо 70% от българските работодатели смятат, че основните причини за резултатите от референдума във Великобритания са недостатъчната ефективност на европейската администрация. Според 44 на сто това са високите разходи за участие в европейската интеграция и ниската възвращаемост. 32% са на мнение, че прекомерната намеса на ЕС ограничава предприемачеството.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.