Спипаха доктор със 150 лева подкуп в Търново

Спипаха лекар от Онкологичния диспансер във Велико Търново с подкуп от 150 лв . Д-р И.П.П. бил хванат с банкнотите, чиито номера били предварително описани след жалба на сина на възрастна пациентка.

Случката се разиграла миналия петък в кабинета на хирурга. Медикът оперирал от рак на гърдата 70-годишна жена от Габрово, но поискал парите да му се плащат на траншове. Докато пациентката била в онкодиспансера, докторът прибрал от нея общо 600 лв. Последната сума, която болната трябвало да му даде били въпросните 150 лв.

Синът и обаче се разгневил и алармирал полицията във Велико Търново за рекета. В уречения ден минути след като бабата дала парите на д-р И.П.П., ченгетата нахлули в кабинета му и го отвели. За да запазят личното му и професионално достойнство, полицаите го извели от здравното заведение без белезници и го откарали в управлението на мвр с цивилен автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за поискана облага за свършена работа. На д-р И.П.П. все още не е повдигнато обвинение. При разпитите той се оправдал, че взел парите от пациентката, защото мислел, че са му дадени като благодарност, за да се почерпи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини