Проф. Михаил Константинов: Обявяването на кандидатите за президент на партиите отдавна закъсня

"Обявяването на кандидатите за президент на партиите отдавна закъсня." Това коментира за радио "Фокус" изборният експерт проф. Михаил Константинов.

Според него 23 октомври е най-подходящата дата за провеждане на гласуването, a с предложението за 6 ноември се маскира закъснялото представяне на кандидатите.

"Дали ще бъде датата 23 октомври, или 30 октомври, или 6 ноември, ние така или иначе вече сме закъснели с кандидатите, което е безотговорно отношение на българските политици към българския народ", коментира политологът.

Според него партиите и в дясно, и в ляво все още не са взели окончателно решение кой да бъде кандидатът за президент.

„В ГЕРБ има поне 3 - 4 фигури, които се вписват в думите на Цветан Цветанов за човек, свързан с ГЕРБ, и добре разпознаваем. Това не е един единствен човек. Това са спекулации и е време те да се спрат. Българският народ има право да научи кандидатите", заяви проф. Михаил Константинов.

Според него ще бъде нечестно да се дадат едни кандидати и да се решава в последния момент.

Проф. Михаил Константинов каза още, че президентските избори не бива да се подценяват и са индикатор какво се случва на политическата сцена. Според него е крайно време да има един реален сблъсък на левица и десница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика