Летен фестивал "Обичам Витоша"

В неделя сутринта Столична община ви кани на най-мащабния спортен празник на Витоша за това лято. Летният фестивал ще се проведе на поляната пред хижа "Момина скала". Очаква се кметът на София Йорданка Фандъкова също да се включи като вземе участие в похода по трасето "Обичам Витоша", съобщава БНТ.

Кирил Николов-Дизела и победителката от стокилометровата атлетическа обиколка на Витоша - Антония Григорова ще са звездите на второто издание на летния фестивал на Витоша.

Богата програма е включена във Феста. Освен 20 км трасе за планинско колоездене и 12-те км, които ще трябва да преминат бегачите, организаторите са приготвили и няколко нови дисциплини, сред които теглене на въже и състезание по най-бързо разпъване на палатка.

Поредната инициатива на фондация "София - европейска столица на спорта за 2018 г" предвижда да събере край хижа "Момина скала" повече от 500 любители на планината в неделния ден. За всички желаещи е подсигурен безплатен превоз, като автобусите потеглят от националния стадион "Васил Левски" в 8 часа.

Важно условие за участниците в състезанието по колоездене кроскънтри е екипировката - задължително каски, препоръчително е носенето на очила, ръкавици и наколенки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл