Социалисти на бунт срещу нов лидер в Монтана

Областното ръководство на БСП в Монтана избра нов председател на партията в региона – бившият зам. министър на екологията в правителството на Орешарски Атанас Костадинов.

Част от социалистите в района обаче се вдигнаха на бунт срещу новия лидер. „В организацията ни се извършват тежки нарушения, а новият председател е парашутист!”, заявиха недоволните.

Напрежението сред социалистите в Монтанско пламна още при провежданото на отчетно-изборната им конференция през април тази година. Според част от членовете на БСП процедурите по избор на делегати на конференцията и конгреса, както и излъчването на общинско ръководство са били манипулирани и опорочени.

„Група хора използват партията за лични, кариеристични интереси!”, твърдят недоволните. Те са изпратили сигнали за станалото до НС на БСП и партийната контролна комисия проучва случая. Преди да приключи проверката обаче ръководство на БСП в региона избра за областен лидер Атанас Костадинов.

„Новият председател не е от Монтана, той е парашутист, който идва, за да стане водач на следващата депутатската листа!”, заявиха бунтовниците от 11 първични организации. Те се заканиха, ако централното ръководство на БСП не ги чуе, да направят паралелна партийна организация и да изберат ново ръководство.

„От 1,5 г. членувам в организацията в Монтана. БСП има легитимно избрани ръководства, а който гради нови структури, нарушава устава и сам се поставя извън партията!”, предупреди Костадинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика