Ректорът на СУ: Всяка година намаляват кандидат-студентите заради демографската криза Може да се отмени решението за нулев прием в специалност „Медицина“, каза проф. Герджиков

И отново цар (В)Каранга!

Алпинисти покоряват хилядник в Тяншан Монтират въжена градина в местността Ксилифор край Търново

Временно е спрян токът в кв. “Кулата” във Враца заради скъсани проводници

Учени ще развиват наука в помощ на туризма и творческите индустрии Проектът за креативен център е на ВУМ във Варна за 7 млн. евро

Без малко да се сдобием с родна аристокрация Фердинанд мечтаел за нашенци с титли, но липсвали мераклии

291 екипа на ОССЕ наблюдават изборите в Русия

Германският външен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското споразумение

Пучдемон: Трябваше да обявя независимост на Каталуния по-рано

Пет селища в Пазарджишко са без ток заради аварии от силния вятър

Вижте как протича гласуването за руски президент в София и Пловдив (СНИМКИ)

Мътилка потече от чешмите в пет монтански села, пращат им водоноски

ЦСКА спечели водната битка с “Левски” след късна драма

Започна аварийно кърпене на дупки в Шумен

Самурай от Япония и над 100 магове от 9 държави с демонстрации на “Златна котка 2018” Габрово се превръща в Балканската столица на магията

Добавят една секунда към полунощ на Нова година

Високосната 2016 ще бъде допълнително удължена, пише изданието globalnews.ca. Специалисти по отброяване на времето ще добавят една секунда в края на годината.

Тъй като Земята се забавя, макар и едва забележимо, понякога се налага да бъдат прибавени секунда или две, за да се синхронизира с въртенето на планетата и прецизните атомни часовници.

Джоф Честър от Щатската военноморска обсерватория пояснява, че взаимовръзката между вълните и луната, както и други фактори, например по-топлите и плътни води от Ел Ниньо, забавят движението на Земята, удължавайки времето, за което тя би трябвало да изпълни пълния цикъл на денонощието.

Затова експертите в областта обявиха, че на 31 декември, в 23:59 ч. и 59 сек. по координираното универсално време, следващата секунда ще бъде 23:59:60 ч. и така новата година ще започне със секунда закъснение.

Последната добавена секунда е от 1 юли 2015 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.