Куп приятни изненади за 20-ото издание на "Сцена на кръстопът" в Пловдив

Куп приятни изненади чакат жителите и гостите на Пловдив по време на тазгодишното 20-о юбилейно издание на международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът", който ще се проведе от 10 до 23 септември под слогана "ТЕАТЪРЪТ БЕЗКРАЯ".

Двуседмичният театрален маратон в града под тепетата ще бъде открит с възродения спектакъл "Възвишение" на режисьора Иван Добчев по романа на Милен Русков, а афишът обещава силно международно участие, най-добрите представления, отличени през изминалия сезон с награди "Икар" и "Аскеер" и част от премиерните заглавия на водещи родни трупи. След тригодишно прекъсване "Сцена на кръстопът" се връща в своя дом - в обновената до неузнаваемост след пожара от август 2013 г. сграда на Драматичния театър, където ще се играят всички спектакли.

Специално за 20-годишния юбилей на фестивала неговият главен спонсор инж. Димитър Георгиев, собственик на козметична компания "Роза импекс", подготвя приятна изненада - специален козметичен комплект с логото на "Сцена на кръстопът" и надпис "20 години - ръка за ръка". Той ще бъде връчен на първите 10 зрители, които си закупят билети за целия фестивален период.

Голям интерес предизвиква и международната кръгла маса на тема "Алтернативни източници за финансиране на театралното изкуство - проблеми и възможности", която се организира съвместно с Гьоте институт. 20-ата "Сцена на кръстопът" ще зарадва почитателите си и с нова графична визия на многобройните си рекламни материали. Специално за рождения ден ще бъде представен сборник "20 думи за 20 годишнината", както и филм на БНТ.

В съпътстващата програма ще има юбилейна изложба, посветена на 400 години от смъртта на Уилям Шекспир, представяне на няколко книги, концерти на Иванка Шекерова, Мирослава Кацарова и Ева Данаилова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура