Столичанин рекордьор по скорост в Шумен

Шофьор от София зад волана на служебен мерцедес е рекордьорът нарушител в Шуменско по висока скорост от началото на годината. Стационалната камера при 7-ми колометър край областния град отчела, че при допустими 60 км/ч той се е движел с 149. За нарушението от края на месец април е съставен електронен фиш в размер на 650 лв.

Глобата вече е платена, уточняват от шуменската полиция. Има и негови "подгласници", вдигали малко над 130 км/ч и също вече уведомени за глобите си. Над 2 700 нарушения за скорост са установени през първите шест месеца на годината на територията на ОД на МВР-Шумен.

Изловени са 107 водачи, които са говорели по мобилен телефон, докато управляват, повечето от тях са глобени по фиш. Установени са 486 водачи без книжка. 243-ма са изловени да шофират след злоупотреба с алкохол. 370 са си позволили да карат колите си без задължителната застраховка Гражданска отговорност. Засечени са и 26 водачи, които са отнемали предимство на пешеходци. 13 граждани пешаци обаче, също са санкционирани за извършени от тях нарушения.

Има увеличение на броя на жертвите от катастрофи - 9 души са загинали в Шуменско за първото полугодие, което е с двама повече от м.г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини