Прокуратурата иска по-тежко наказание за Волен Сидеров

Прокуратурата внесе протест срещу определението на градските магистрати, с което се отказва увеличаване на наказанието на народния представител от „Атака” Волен Сидеров, съобщиха от държавното обвинение.

Внесеният в Софийски апелативен съд (САС) днес протест се отнася до определението в частта му, в която се отказва да бъде увеличен размера на определеното по отношение на Волен Сидеров общо най-тежко наказание с до една втора.

В протеста пред апелативните съдии се настоява да се измени определението на САС, като определеното общо най-тежко наказание пробация за срок от 2 години да бъде увеличено на 3 години пробация със следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично за срок до 3 г.; задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 3 г.; поправителен труд, който следва да се изпълнява по месторабота на осъдения (Народно събрание на РБ) и да включва удръжки върху трудовото му възнаграждение от 25 на сто в полза на държавата за срок от 2 години.

Увеличаването на общото най-тежко наказание по реда на чл. 24 от НК може да бъде извършено само от съда и е недопустимо да се договаря от прокуратурата в споразумение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право