Ердоган и Путин обсъдиха ситуацията в Сирия

Осъждан се маскира като катаджия 1000 лева глоба за разходка с униформа в Берковица

Нова британска партия опитва да спре Брекзит

Дъщерята, убила майка си, получила инсулт “Мъките свършиха”, написала жената

Сотир Цацаров възложи делото за прегазената жена в село Търнава на Софийската окръжна прокуратура

Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Съкращават сроковете за одобрение от Фонда за лечение на деца

Съкращават се сроковете за одобрение от Фонда за лечение на деца, както и изискваните документи. Това предвиждат промените в правилника на институцията, оповестени преди часове.

Заместник-министърът Ваньо Шарков обясни, че децата ще могат да получат имплант или да заминат на лечение в чужбина само със становище от лекарска комисия или онкокомитет, без да се търси мнението на външен експерт.

Разглеждането на първоначално подадените заявления – досега срокът беше тридневен, според новите правила, до два работни дни. Разглеждане на допълнително подадени документи – срокът беше тридневен, сега става до края на следващия работен ден след подаването. Изпращане за външна експертиза – досега писваше регламент, сега регламентът е до края на работния ден, следва денят, в който е разгледано заявлението. Представяне на външна експертиза – срокът беше 14-дневен, става седемдневен. Разглеждането на заявлението от Обществения съвет – става не по-късно от десет дни след получаване на оферта и доклади от външна експертиза, допълни Шарков.

Промените разширяват правомощията на директора на Фонда, който задължително трябва да е лекар. Становища ще дават националните консултанти, председателите на научни дружества или изрично посочени от тях специалисти.

По-рано представители на неправителствени организации в Обществения съвет на Фонда алармираха, че новата администрация бави лечението на тежко болни деца.

Директорът на Фонда проф. Владимир Пилософ заяви, че процедурата, по която Фондът за лечение на деца заплаща имплантите, ще бъде облекчена с планираните промени в правилника.  

Аз ще се въздържа да кажа какви са предложенията ми, но специално, когато става въпрос за лечение в България, и то искане на импланти, нашата вътрешна процедура трябва да бъде опростена, да бъде аналогично на това, което прави НЗОК, защото фактически съществена разлика между двете няма, каза проф. Пилософ.

Директорът и целият екип на институцията бяха сменени през април, след като ГДБОП арестува всички служители, начело с тогавашния директор Павел Александров, предаде БНР.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.