Погба поема към „Юнайтед“ срещу 300 000 евро на седмица

Голямата звезда на Франция Пол Погба е пред завръщане в „Манчестър Юнайтед“. Той вече е дал принципното си съгласие да облече отново „червената“ фланелка. За целта английският колос е приготвил колосалните 100 млн. паунда, с които да изкуши „Ювентус“.

Ако сделката се осъществи, Погба ще стане най-скъпият футболист в историята.

Освен това ръководството на клуба е готово да плаща седмична заплата на френския национал от 300 000 паунда срещу договор за пет години.

Погба, който вече веднъж се подвизава на „Олд Трафорд“, е приоритет за новия мениджър на тима Жозе Моуриньо. Желанието на португалеца е да има в състава си техничния полузащитник на всяка цена.

Интерес към звездата на „старата госпожа“ име и от страна на „Челси“ и „Реал“ (Мадрид).

Погба пристигна в „Ювентус” през 2012 година и до момента има 34 гола в 178 мача.

Португалският мениджър вече има и план Б, ако преминаването на френския халф в тима пропадне. За негов заместник „червените дяволи“ са набелязали съотборника му от националния отбор и играч на ПСЖ Блейс Матуиди. Негов агент е Мино Райола, който само преди дни бе на „Олд Трафорд“, за да финализира преминаването на Златан Ибрахимович.

В същото време парижани са склонни да се разделят с Матуиди при добра оферта, след като на „Парк де Пренс“ бе привлечен Гжегож Криховяк.

До момента „Юнайтед“ се подсили с трима нови играчи. Последният такъв е Хенрик Мхитарян. Доскорошният футболист на „Борусия“ (Дортмунд) парафира с „Юнайтед“ за 4 години, а трансферната сума възлиза на 26,3 млн. паунда. Другите две нови попълнения са Ибрахимович, както и Ерик Бейли, дошъл от „Виляреал“ срещу 30 млн. паунда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят