Условни присъди за авери, укрили крадени автомобили за над 60 000 лв.

Районният съд в Габрово е осъдил двама мъже за вещно укривателство на пет откраднати автомобили на обща стойност 60 890 лв. Едната от колите е собственост на Община Габрово и била предоставен на “Дневен център за деца и младежи с увреждания”.

Мартин М. е наказан с 4 г затвор при строг режим и глоба в размер на 6 000 лв., като съдът е привел в изпълнение и предишна условна присъда от 7 месеца лишаване от свобода. Съучастникът му Иван Т. е осъден на 2 г условно с 4-годишен изпитателен срок.

Двамата извършители са признати за виновни и осъдени за това, че през периода 15 март – 4 ноември 2014 г., при условията на продължавано престъпление и в съучастие, укрили пет леки автомобила - ”Опел Корса”, ”Мерцедес Вито”, ”Мерцедес Спринтер”, собственост на Община Габрово, ”Форд Маверик” и ”БМВ Х5”. Кражбите на автомобилите били извършени от неустановено лице, което ги предавало на обвиняемите. Двамата ги откарвали в двора на къща в габровското село Мичковци, сваляли регистрационните табели и продавали автомобила или го разглобявали и търгували на части.

Освен това Иван Т. е уличен и във второ престъпление. Той е разкрит, че е държал нелегално огнестрелно оръжие и боеприпаси. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд Габрово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право