Методи Андреев: Има данни за конфликт на интереси на Кадиев в атаката му срещу бившия шеф на АЕЦ "Козлодуй"

Депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на комисията за борба с корупцията Методи Андреев разкри нови аспекти за сигнала на независимия депутат Георги Кадиев и бившия шеф на АЕЦ „Козлодуй” Димитър Ангелов.

Пред БТВ Андреев съобщи, че в комисията за борба с корупцията са получени данни за конфликт на интереси, показващи взаимоотношения между атомната централа и фирма на съпругата на независимия депутат Георги Кадиев.

В спора досега Кадиев обвини Ангелов, че има офшорна фирма и, че е опитал да нагласи търг за модернизация в АЕЦ за конкретна украинска компания. Смененият на 3 юли директор на централата отрича всички обвинения.

По думите на депутата от ГЕРБ в комисията, която оглавява, има данни за укриване на данъци на фирма, собственост на съпругата на Кадиев. Друг сигнал сочи за привилегировано отношение на същата фирма спрямо конкурентите в търговията с тока от АЕЦ.

Андреев намекна, че явно Кадиев има лични отношения с Димитър Ангелов и тепърва постъпилата информация ще бъде анализирана и изпратена към съответните органи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика