Шеф Андре Токев представя рецептите си за "ЗОДИАК"

Седмицата на шеф Андре Токев, в която майсторът готви специално за „Зодиак“ и издаде част от тайните на специалитетите си, завършва с последните две блюда от ресторант ANDRe.

Числата за него

Юли 2016-а е 8-и личен месец за шеф Андре Токев, пресмята специално за госта ни нумерологът Ели Маринова. Времето ще е доста напрегнато и всичко за Андре през този период ще е в по-голям мащаб. Възможно е да му се наложи да работи на няколко места наведнъж, да тича по доста задачи, затова е добре да се постарае да си подреди приоритетите. Андре ще успее да се докаже и като професионалист, и като творец.

Ще има реална възможност да постигне успехи, да се радва на популярност, ще има и шанс за нови работни ангажименти. Възможно е до края на месеца Андре да се сдобие с комплект уреди, съдове или ножове, за които си мечтае от доста време.

Има опасност конфликти и по отношение на работната среда, и в близкото обкръжение. Спортът може да се окаже чудесен отдушник за сваляне на това напрежение. Добре е Андре да внимава с рисковете, които поема.

Заешко бутче със зеленчуци в стил рататуй

Продукти за 4 порции:

Заешки бутчета 4 бр.

Вино 150 г

Лук 160 г

Мащерка

Патладжан 150 г

Тиквички 150 г

Червени чушки 100 г

Чесън 10 г

Домати 300 г

Розмарин

Картофи 400 г

Маслини 50 г

Каперси 30 г

Начин на приготвяне: Заешките бутчета се заливат със 150 г вино, 100 г ситно нарязан лук и 4 клончета мащерка и се задушават във фурната на 140 градуса за около час. За около 10 минути се сотират 150 г патладжан, 150 г тиквички, 100 г червени чушки, заедно с 10 г чесън и 60 г лук. 300 г домати, накълцани на много ситно, се добавят и се варят около 20 мин - добавяме и мащерка и розмарин.

Към 400 г сварени картофи на кубчета добавяме 50 г ситно нарязани маслини без костилки, 30 г леко накълцани каперси и накрая добавяме малко пресен босилек. Прибавяме сол и пипер, и ако има нужда - щипка захар.

Супа от диня с ванилов сладолед

Продукти:

Диня 600 г

Захар 50 г

Мастика 30 г

Ванилов сладолед

Начин на приготвяне: Махаме семките от динята, слагаме към нея захарта и мастиката. След това пасираме всичко заедно. Сипваме получената смес в супена чиния и гарнираме с топки сладолед. Може да добавим и кубчета пъпеш за приятен и по-интересен аромат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме