Бойко Борисов заминава за срещата на евролидерите в Брюксел Част от централната сграда на Европарламента ще носи името на Атанас Буров

7 години затвор за мъж, опитал за мине границата с 25 кг екстази

Кейн иска триумф в Лигата на нациите

Англия с вундеркинди

Арестуваха 35-годишен мъж, изнасилил бившата си съпруга

Росен Желязков: Има съществен интерес към концесията на Летище София

Не пускат „Асикс“ да облича „лъвовете“

Продадоха последната дъвка на Съра за почти 1 млн. лева

Освободиха кмета на Червен бряг след снемане на показания

Тайните за красота на Виктория Бекъм

Организират риболовен турнир на яз. “Палици“ в Еленския Балкан

Германските християндемократи искат ЕНП да замрази членството на партията на Орбан

Жена от Монтана даде на два транша 7200 лева, третата „вноска” от 5000 лева оцеля

БДЖ пита експерти и заинтересовани за проекта за закупуване на нови влакове

Цветанов отрече договорка с бивш служител на ГЕРБ за заменените му апартаменти

Германия затегна законодателството за сексуалните посегателства

Германският парламент одобри единодушно втвърдяване на законодателството срещу изнасилванията и сексуалните посегателства. Предложената от правителство реформа беше разработена след насилието в новогодишната нощ в Кьолн, когато бяха подадени стотици оплаквания за посегателства срещу жени, включително сексуални, предаде БНТ.

Всичките 601 депутати, участващи в днешното заседание на Бундестага, одобриха текста, наречен от медиите „не“ значи „не“.

Променя се правната дефиниция за изнасилване, така че да включва случаите, в които жертвата казва „не“.

Според досегашния текст, при заплаха за насилие жертвата трябва да има физическа съпротива, за да бъде сметнат случаят за сексуално посегателство. Промяната прави наказуеми всички сексуални действия, извършвани против „ясно изразената воля“ на жертвата.

„В бъдеще който извърши акт на сексуално посегателство спрямо друг против неговата воля ще подлежи на наказание“, каза Ева Хьогл, зам-председател на групата на СПД.

Тази принципна промяна е повлияна от силната обществената реакция след стотиците сексуални посегателства срещу жени в Кьолн в новогодишната нощ. Днес двама мъже обвинени по такъв случай се явиха пред съда. Подобно дело през май завърши с оправдаване на обвиняемия. Досега няма нито един осъден извършител.

Новият текст наесен ще бъде гласуван и в горната камара на германския парламент. Някои критици се опасяват от увеличаване на лъжливите доноси. Има и съмнения, че промяната ще бъде ефикасна, тъй като изнасилването е трудно доказуемо престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.