Невръстни братя с 10 обира за месец нападат хора в Търново

Криминлисти от Велико Търново от дни наред са на крак заради серия от кражби и грабежи на двама братя на 12 и 15 години.

Момчетата живеят с майка си Олга в старата столица, която е хигиенистка по програми за временна заетост.Преди година кметът на село Куцина, Община Полски Тръмбеш Тихомир Маринов изгонил семейството, след като селото пропищяло от постоянните набези на невръстните хлапета.

Злосторниците влязоха в полицейските сводки на търновската полицията преди месец. До момента те имат 10 регистрирани престъпления -кражби и два грабежа над възрастни жени. В четвъртък е получен сигнал и от 54-годишен мъж от областния град, който обяснил, че на 4 юли около 17 ч. от паркирания му на ул. "Георги Измирлиев" лек автомобил е откраднат таблет. От проведените действия по разследването е установено, че извършители на престъплението са същите двама братя.Покрай разкриването на този обир полицаите открили,че момчетата задигнали и мобилен телефон, като влезли през отворен прозорец.

Ден по-късно двамата изпечени бандити нападнали 79-годишна търновка и отнесли дамската й чанта с намиращи се в нея 5 лв. Случката се разиграла на ул. "Христо Донев". Преди броени дни момчетата налетели и на 76-годишна старица като плячкосали от дома и 20 лева.

Полицията разкри грабежа и се оказа, че детската банда е същата, която обра неотдавна 5 къщи във Велико Търново.Малчуганите влезли в жилището на бабата през отключената врата посред бял ден и отнели чрез сила портмоне с 20 лв. Момчетата живеят в същия блок и често ходели при съседката,която им давала храна и дребни пари.Него ден те и поискали пари за сладолед,но тя нямала дребни и те решили да я оберат. По същото време двете момчета задигнаха и сериозно количество сладолед от витрина в квартала,където живеят .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право