Динко от Ямбол: "Ислямска държава" дава 50 хил. долара за главата ми

"Дават 50 хил. долара награда за главата ми, някоя „Ислямска държава” ги дава. Само това малко ме притеснява”. Това каза пред БТВ Динко Вълев, който се прочу с т.нар. граждански арести на бежанци по границата.

"Ловецът на мигранти" определя това като единственото си притеснение, но не и предстоящата проверка от прокуратурата, която може да доведе от 1 до 4 години затвор. 

Динко Вълев ще бъде разследван от Районната прокуратура в София по случая с незаконните арести. Проверката ще бъде направена по искане на Българския хелзинкски комитет, който подаде сигнал за „извършени престъпления срещу лица, търсещи закрила и срещу обществения и правов ред в страната”. За това обвинение Динко от Ямбол може да получи от 1 до 4 години затвор.

„Няма какво да ме притеснява това, хората си вършат работата”, коментира още той, и продължава да подкрепя тезата си, че мигрантите са нападнали него, след като случайно се срещнали на границата, докато той се разхождал с АТВ-то си.

„Искам всички да видят как третират един човек, който се е защитил при нападение. Ако ме бяха убили досега щяха да ме забравят. Аз съм обвиняем за това, че съм се защитил”, заяви Динко.

Той поясни, че е дал дума повече да не ходи на границата. „Не искам да създавам неприятности и да трупам негативи. Ако се притеснявах от нещо – имам американско гражданство, щях да отида да живея там”, допълва "ловецът".

„Аз не се чувствам виновен, че съм се защитил. Чувствам се предаден, че някакви хора в интернет се чудят какво да правят”, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини