Аржентинец си смени пола, за да се пенсионира пет години по-рано

Поддръжката на оградата по границата ще става без обществени поръчки, реши парламентът

АПИ: 440 снегорина чистят републиканската пътна мрежа Затворени за тирове са участъци от магистралите Тракия и Хемус

Идва краят на такситата Автономни коли като Renault EZ-GO ще изпълняват таксиметрови услуги

Разкриват ЕГН-то ни за броени минути, само с името и рождената дата

Столична община: Продължава снегопочистването в София

Софийският участък на магистрала “Тракия” е затворен за камиони

Жельо Бойчев: Гинка Върбакова ще бъде поканена отново в Народното събрание

Емил Караниколов: 131 са проблемните язовири в страната Парите за ЧЕЗ не са проверени, защото реално плащане все още няма, обясни министърът на икономиката

Магистрала “Люлин” в посока София е затворена за снегопочистване

Ограничено e движението на камиони над 12 тона през Предела Ограничено е движението и по други планински пътища

Можем да разберем, но едва ли и да оправдаем Престъпленията се преназовават в „непрестъпления“, слабостта в сила и обратното

Как се различава близначка?

Шефът на „Пирогов”: Не съм съкращавал хора, скоро ще има видимо увеличение на заплатите

20-годишно момиче е пребито в Студентски град Искали да го ограбят

Сотир Цацаров за Бат Сали: Забраненото на гражданина без служебна карта е двойно забранено на човека с депутатска карта

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред БНТ, че депутатът от ДПС Александър Методиев вероятно ще стане обвиняем.

Цацаров внесе искане за снемане на имунитета в НС, заради инцидент от 1 май край гр. Костенец, където полицейски патрул прави опит да спре след тройно изпреварване депутата, известен като Бат Сали. Александър Методиев на практика е направил опит да попречи на изпълнението на служебните задължения на служители на МВР. Имало е и заплахи към полицаите, според техните обяснения – цинично и грубо отношение, което е приключило с думите, че “след три дни ще се видят цивилни”, коментира главният прокурор.

“Случаят е стигнал до Районна прокуратура в Ихтиман, след това до Софийска градска прокуратура и съобразно предложението на колегите от Градска прокуратура е внесено и моето искане за снемане на имунитета. Касае се за противозаконно пречене на орган на власт, тоест на полицейски служители да изпълняват задълженията си, както и за хулиганство”, допълни магистратът.

Той подчерта, “че подобно отношение към полицейски служители е недопустимо”, а “подобно отношение на народен представител към полицейски служители е безкрайно недопустимо”. “Мисля, че прокуратурата показа ясно, че мярката би следвало да бъде равна по отношението на престъплението “хулиганство” за всички граждани”, отбеляза Цацаров.

Според него акцентът не е върху криминалната страна на случая, а върху моралната страна, върху уважението към хората с униформи, към институцията Парламент и себеуважението, ако носиш депутатска карта, и върху примера, който даваш на съгражданите си. “Това, което е забранено на гражданина, който няма служебна карта, е двойно забранено на гражданина със служебна карта – било тя прокурорска, депутатска, съдийска или каквато и да е”, обобщи главният прокурор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.