Зам.главния прокурор Ася Петрова: Осъденият от “Килърите” Петър Стоянов-Сумиста води над 60 дела срещу магистрати, свидетели, вещи лица Лично срещу нея били заведени три дела за по 100 000 лева

Експертите от ОЗХО все още не са посетили сирийския град Дума

Осъдиха англичанин, блудствал с 11 годишна шведка у нас

Незаконни рога и зъби конфискуваха от ловец в Чипровци

Кралица Елизабет II ще отбележи своя 92-ри рожден ден с концерт

Десислава Иванчева: Причината за акцията срещу мен е да бъда заменена със служебен кмет

106 безработни стават чистачи и пазачи

Полуфиналът на Григор Димитров в Монте Карло пряко по Mtel Sport 1

Министър Валентин Радев посети полицай Гергана Зашева (СНИМКИ)

БНБ пуска сребърна възпоменателна монета „Старият бряст в Сливен“

Франция ни върна беглец от правосъдие Великобритания питала за площта на килиите

Петролният бранш представи визия 2050 за развитие на сектора

Акула нападна сърфист на Хаваите

Григор Димитров отново би Гофен, чака на полуфинала Надал или Тийм

В различни схеми полицаи от Пловдив и Раковски крадат цигари и изнудват

Кандидат за общински съветник от община Бургас на съд заради купуване на гласове

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд срещу Ахмед Емин от Бургас за престъпление против политическите права на гражданите, съобщиха от държавното обвинение.

Ахмед Емин е бил регистриран с решение на ОИК Бургас от 21.09.2015 г. като кандидат за общински съветник за община Бургас. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник, Емин се е ползвал с имунитет.

Емин ще отговаря пред съда за това, че на 16.10.2015 г. около 13.00 часа в село Извор, област Бургас предложил на 6 лица имотна облага – по един брой пералня на всеки от тях. Целта му била да ги склони да упражнят избирателно си право при провеждане на избори за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г. в Бургаски избирателен район в полза на определена политическа партия – Политическа партия „Солидарност”- престъпление по чл. 167, ал. 2, пр. 1 от НК.

На 16.10.2015 г. пастор от Евангелската църква посетил с. Извор, обл. Бургас и дарил на шест лица в тежко материално положение по една отоплителна камина с фурна. По време на предаването на дарението присъствал и Ахмд Емин, който обещал на същите лица, че ако гласуват в полза на политическата партия, от която е издигнат за кандидат за общински съветник, ще им даде и по една пералня. Подчертал също кой е номера на бюлетината и ги мотивирал да гласуват с нея на местните избори и в негова полза.

На 23.10.2015г. по искане главния прокурор Сотир Цацаров, Централната избирателна комисия сне имунитета на Ахмед Емин и даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

Ахмед Емин е с мярка за неотклонение „Подписка“. По делото са разпитани 13 свидетели.

Предстои СГС да насрочи разглеждането на делото, съобщават от Прокуратурата на Република България.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.